30 χρόνια Δημοτικό Ωδείο

29/08/2020 - 02/08/2020
16:30
Βασ. Γεωργίου 1, Θεσσαλονίκη
Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Κέντρο Πολιτισμού
30 χρόνια Δημοτικό Ωδείο

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κλείνει τα 30 του χρόνια!

Μουσικοί της πόλης, καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και της Ανωτέρας Σχολής Χορού του δήμου, συνεργάτες του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, παλαιοί μαθητές που τώρα κάνουν καριέρα ως σολίστες κι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα γιορτάσουν επί σκηνής μαζί με το κοινό της πόλης !!!

Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μετρά πλέον 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην μουσική παιδεία της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα. Έχει συμβάλλει σημαντικά, ακόμα και σε καιρούς αντίξοων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, στη διαμόρφωση της πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών κι έχει μπει δυνατά στην ατζέντα της πόλης ως φορέας πολιτιστικής παιδείας, κοινωνικής εξωστρέφειας, πάντα κοινωνικά ευαίσθητος κι “ευήκοος” στα σημεία των καιρών.

Από το 1989, έτος της ίδρυσής του, το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχει σηματοδοτήσει πολλάκις την καλλιτεχνική ζωή της χώρας. Έχει εκπαιδεύσει καλλιτέχνες – πολλοί από αυτούς με βεληνεκές που ξεπερνά τα σύνορά της, έχει δώσει χώρο έκφρασης σε πολλούς φιλόμουσους και έχει εν γένει διαμορφώσει την καλλιτεχνική ταυτότητα της πόλης. Ανοιχτό προς τις επιταγές των καιρών, εντάσσει στην καλλιτεχνική κι εκπαιδευτική του δραστηριότητα καλλιτέχνες κι εκπαιδευτικούς με όραμα και δημιουργική τόλμη, προσφέροντας σεμινάρια, εργαστήρια και συναυλίες υψηλού επιπέδου. Ως συνέπεια αυτής της πολιτικής και οράματος θεμελιώθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας με σημαντικούς θεσμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού που κατέστησαν το ΔΩΘ ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά / μουσικά κέντρα της χώρας.

Η τελετή για αυτήν την επέτειο, με αφορμή την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου σκοπεύει να αναδείξει όλα τα παραπάνω, να τα καταδείξει στο κοινό της πόλης και φυσικά να διευρύνει το φιλόμουσο και φιλότεχνο γενικότερα, κοινό της πόλης.

Μια γιορτή της μουσικής από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τον κόσμο της πόλης!

Φουαγιέ Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, 7.00μμ

Είσοδος δωρεάν

30years
2020 © Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης - Developed by My Company Projects | Hosted by Stakaman.gr