Ξεκίνησαν οι εγγραφές για σπουδές Μουσικής και Χορού.

Photo ΔΩΘ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”

Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ανώτερη και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για σπουδές Μουσικής και Χορού.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για σπουδαστές αρχάριους και προχωρημένους στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης  και στην Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις προστασίας από τον covid-19.

Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης είναι ένα αναγνωρισμένο μουσικό ίδρυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού και υπάγεται στον άμεσο έλεγχό του όσον αφορά την διδακτέα ύλη, τα προγράμματα και τους τίτλους σπουδών που χορηγεί. Καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών αντικειμένων και προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα σπουδών από έμπειρο και καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό που οδηγεί στην απονομή πτυχίου ή διπλώματος στα όργανα καθώς και στα ανώτερα θεωρητικά μαθήματα. Σημειωτέων ότι οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν όλα τα σεμινάρια, εργαστήρια, συναυλίες και παράλληλες δράσεις τις οποίες διοργανώνει ο φορέας ή συνδιοργανώνει με άλλους φορείς στην πόλη, καθιστώντας έτσι το ωδείο ένα υψηλότατου επιπέδου εκπαιδευτικό φορέα με διαρκή επαφή με τα όμορφα και σημαντικά ζητήματα και γεγονότα που αφορούν την μουσική ειδικά και την τέχνη γενικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά, θα λειτουργήσουν:

Σχολή Εγχόρδων: Βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κλασική κιθάρα

Σχολή Πνευστών:  Κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, φλάουτο, όμποε, κόρνο, τούμπα (κατόπιν σχετικής οδηγίας από ΚΥΑ)

Σχολή Πιάνου

Σχολή Κρουστών

Ακορντεόν

Μονωδία

Μουσική Προπαιδεία

Ανώτερα Θεωρητικά

Τομέας jazz και pop μουσικής: Τραγούδι, ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα, αρμόνιο

Τομέας παραδοσιακής μουσικής και μουσικής του κόσμου: Τραγούδι, νυκτά παραδοσιακά όργανα, κρουστά

Χορωδία

Αυτοσχεδιασμός και ιδιόφωνα όργανα

Τμήματα μουσικής καλλιέργειας για ενήλικες

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 141

τηλ.: 2310 311600

Κουντουριώτη 17 (Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης)

τηλ: 2310 522000

Ε-mail: dimotiko.odeio@gmail.com

https://www.facebook.com/dikmoxoth

___________________________________

Η Ερασιτεχνική και Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης είναι αναγνωρισμένη από το κράτος . Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού παρέχει δίπλωμα καθηγητή .  Λειτουργούν  ερασιτεχνικά τμήματα  μπαλέτου , σύγχρονου χορού και hip hop, για αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Οι μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν εντατική εκπαίδευση εντάσσονται στο φυτώριο και μετέπειτα στην επαγγελματική προκατάρτιση έως την ηλικία των δεκαοχτώ ετών όπου μπορούν να εισαχθούν μετά από εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού  στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.

Τα ερασιτεχνικά τμήματα χορού λειτουργούν στο κτίριο της Μπότσαρη 78-Μαντινείας 30, καθώς και στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μάνου Κατράκη 4 στην Τριανδρία ,όπου στεγάζεται και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού.  Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις προστασίας από τον covid-19

Διεύθυνση:

Μάνου Κατράκη 4 , Τριανδρία. Τηλ. 2310 305960.

Μ.Μπότσαρη 78 – Μαντινείας 30 Τηλ. 2310 888716

2020 © Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης - Developed by My Company Projects | Hosted by Stakaman.gr