Δραστηριότητες

Το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης υλοποιεί ποικίλα προγράμματα εκπαιδευτικής φύσης αναφορικά με τον πολιτισμό και συνεργάζεται με τις σημαντικότερες δημόσιες και ιδιωτικές δομές πολιτισμού. Ως φορέας ανοικτός στο καλαίσθητο, το τολμηρό και το πρωτοποριακό, αγκαλιάζει νέες δημιουργικές τάσεις, ενισχύει δημιουργικές ομάδες και συνενώνει φορείς που έχουν κοινό στόχο την συνύπαρξη των πολιτών με τον πολιτισμό.

Περιλαμβάνει το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το οποίο από το 1989 έχει εκπαιδεύσει μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς της χώρας και έχει μυήσει στη μουσική τέχνη χιλιάδες παιδιά.

Μέρος του αποτελεί και η Σχολή Χορού του Δήμου, επαγγελματική κι ερασιτεχνική η οποία επίσης εκπαιδεύει νέους χορευτές από το 1985.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο του Ωδείου όσο και της Σχολής Χορού είναι άρτια εκπαιδευμένο και πλαισιώνεται τακτικά από καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς οι οποίοι παραδίδουν σεμινάρια και διαλέξεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τόσο στο Ωδείο όσο και στη Σχολή Xορού εκπροσωπούνται και διδάσκονται όλες οι σύγχρονες αλλά παραδοσιακές τάσεις της μουσικής και του χορού, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο (βλ. πρόγραμμα σπουδών). Μπορεί κάποιος να λάβει εκπαιδευτική και επαγγελματική εν γένει κατάρτιση, να λάβει Δίπλωμα και Πτυχίο σπουδών σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ του ΥΠΠΟΑ ή να καλλιεργήσει το αισθητήριό του και να μυηθεί στην τέχνη!

Για το τρέχον έτος το Κέντρο Πολιτισμού έχει διοργανώσει:

  • το Φεστιβάλ Open Jazz
  • Up to eight
  • συνδιοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
  • συνδιοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας IGFT
  • συνδιοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν “Reedblocks”
  • το εορταστικό πανόραμα με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα “Digital Merry Tales”
2020 © Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης - Developed by My Company Projects | Hosted by Stakaman.gr